SMART SHOPPING




Το σκηνικό του καιρού άλλαξε ξαφνικά! Βγήκαν από τις ντουλάπες τα φθινοπωρινά μας ρούχα και παπούτσια. Τα μικρά μας όμως, που μεγαλώνουν διαρκώς, χρειάζονται κάθε σεζόν νέα γκαρνταρόμπα.

Όπως και στις περισσότερες γυναίκες-μαμάδες, έτσι και για μένα, το shopping είναι μια απολαυστική διαδικασία! Όταν όμως πρέπει απαραιτήτως να αγοράσεις αρκετά ρούχα και για τα δύο παιδιά, τα έξοδα είναι πολλά και το shopping χάνει κάπως αυτόν τον απολαυστικό του χαρακτήρα.

Η λύση σ' αυτό το πρόβλημα ήρθε απλά, με μια βόλτα στα καταστήματα. Παρατήρησα ότι καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς σε πολλά γνωστά καταστήματα -όχι stock- υπάρχουν κάποια stands με ρούχα της περασμένης σεζόν σε τιμές πολύ πιο οικονομικές ακόμη κι από την περίοδο των εκπτώσεων.

Έτσι λοιπόν, χωρίς άγχος και πίεση χρόνου, μέσα στον χειμώνα βρίσκω πανέμορφα καλοκαιρινά ρούχα και το αντίστροφο. Μ' αυτόν τον τρόπο "χτίζω" σιγά-σιγά την γκαρνταρόμπα της επόμενης σεζόν ή ακόμη και της επόμενης χρονιάς κι όταν φτάνει η κατάλληλη στιγμή, το μόνο που έχω να κάνω είναι να βγάλω τα ρούχα από την ντουλάπα.

Βέβαια υπάρχουν και είδη που δεν μπορείς να τα αγοράσεις εκτός περιόδου. Αυτά είναι τα εποχικά παπούτσια, όπως πέδιλα, μποτάκια κτλ. Δεν είναι εύκολο να υπολογίσεις το νούμερο που θα φοράει το παιδί σε έξι ή και περισσότερους μήνες αργότερα. Όσον αφορά όμως τα αθλητικά παπούτσια που φοριούνται όλο τον χρόνο, φροντίστε όταν αγοράζετε τον επόμενο νούμερο απ' αυτό που φοράει το παιδί, να συγκρίνετε τους πάτους των παπουτσιών, κι όχι τις σόλες, για να βεβαιωθείτε ότι όντως η διαφορά μεταξύ τους είναι ένα νούμερο.

Προσωπικά αυτός ο τρόπος οργάνωσης των αγορών με ικανοποιεί ιδιαίτερα, μιας κι εγώ απολαμβάνω τη διαδικασία χωρίς να ξοδεύω πολλά χρήματα και τα παιδιά έχουν μια μεγάλη συλλογή ρούχων για όλες τις περιστάσεις.
   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Instagram Follow on Instagram