ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΔΙΔΥΜΑ (ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ)



Σήμερα καλωσορίσαμε επιτέλους το καλοκαίρι κι επίσημα! Η πιο ξένοιαστη εποχή του χρόνου! Αυτή που όταν έρχεται στο μυαλό σου, απευθείας μυρίζεις αντηλιακό, καρπούζι και θαλασσινή αύρα!

Όταν προγραμματίζεις τις διακοπές σου με φίλους ή με το έτερον ήμισυ, ανοίγεται μπροστά σου μια πληθώρα επιλογών και συνήθως δεν υπάρχουν δυσκολίες ή περιορισμοί, εκτός βέβαια από τον προϋπολογισμό.

Αυτά πάνω κάτω τα ξέρουμε όλοι και τα 'χουμε ζήσει. Οι αναμνήσεις δε από τα περασμένα καλοκαίρια θα μας συντροφεύουν για πάντα!

Εγώ θα ήθελα να αναφερθώ στα δύο τελευταία καλοκαίρια μας ως οικογένεια! Στις πρώτες μας διακοπές, που τα μικρά μας ήταν δέκα μηνών και στις δεύτερες, όταν πλέον βρίσκονταν κοντά στα δύο!

Αρχικά να διευκρινίσω ότι και στις δύο περιπτώσεις, πήγαμε οι τέσσερις μας και χωρίς καμία βοήθεια, παρόλο που είμαστε συνηθισμένοι να έχουμε αρκετή στην καθημερινότητά μας!

Για το πρώτο μας καλοκαίρι είχα προνοήσει να βρω κατάλυμα από τον Νοέμβριο κιόλας! Τις νύχτες της ατελείωτης αϋπνίας έψαχνα να βρω κάτι που θα ικανοποιούσε τις ανάγκες μας. Το ξενοδοχείο δε θα ήταν ιδανική επιλογή. Χρειαζόμαστε ένα διαμέρισμα με εξοπλισμένη κουζίνα κ μπάνιο! Τα παιδιά θέλουν σπιτικό φαγητό (συνήθως αλεσμένο) γάλα, φρουτόκρεμες κτλ. Δε θέλεις να μετακομίσεις όλο το νοικοκυριό σου, ούτε βέβαια να προσπαθείς να μαγειρέψεις σε μια γωνίτσα με υποτυπώδη μέσα! Επιπλέον ενα πλυντήριο είναι σωτήριο! Τα ρούχα εξαντλούνται από τις πρώτες κιόλας μέρες και από την άλλη δε θα θελες να σκουπίζεις τα μωρά σου με άκαμπτες από την αλμύρα πετσέτες! Επίσης, με δύο μωρά να μπουσουλάνε είναι απαραίτητο να υπάρχει έστω και λίγος χώρος ελεύθερος. Οπότε ένα δίχωρο σπίτι είναι ό,τι πρέπει. 

Το ιδανικό σπίτι των καλοκαιρινών μας διακοπών εντοπίστηκε στην Καλαμάτα! Πόλη με μεγάλη ακτογραμμή και καθαρά νερά, υπέροχα φαρδιά πεζοδρόμια για περατζάδα με το διπλό καρότσι, σε ιδανική απόσταση από την Αθήνα, με super market, φαρμακεία, νοσοκομείο κι ό,τι άλλο μπορεί να συνδυάσει την ανεμελιά των διακοπών με την ασφάλεια της πόλης! Σημείωσε επίσης ότι βρίσκεις πολλές επιλογές για delìvery σε περίπτωση που χρειαστεί να επιστρέψεις νωρίτερα στο σπίτι.

Κριτήριο μας ήταν το σπίτι να βρίσκεται μες στη δράση, ούτως ώστε να μη χρειάζεται να μπαινοβγαίνουμε στο αυτοκίνητο για την κάθε μας μετακίνηση. Αυτό βόλεψε κι επειδή μπορούσε άνετα να ξεκινήσει ο ένας από τους δύο τη βόλτα με το καρότσι, όση ώρα ο άλλος ετοιμαζόταν και στη συνέχεια να συναντηθούμε έξω. Έτσι κερδίζαμε και χρόνο!

Σχετικά τώρα με το πως διαχειριζόμασταν δύο μωρά στην παραλία, έχω να πω πως τα πράγματα ήταν απλά! Σ' αυτή την ηλικία οι γονείς είναι αυτοί που θα επιλέξουν σε ποιο σημείο θα καθίσουν προκειμένου να έχουν ίσκιο και ποια είναι η ιδανική στιγμή για μια βουτιά! Μόνη έγνοια ήταν να μη μετατραπούν τα βότσαλα σε σνακ. Τολμώ να πω επίσης ότι απολαύσαμε καφέ στην ξαπλώστρα και κάποια γεύματα σε ταβερνάκια!

Παρόλο που η μικρή μας ανέβασε πυρετό και μαζί με όλα τα άλλα παίρναμε μαζί μας και θερμόμετρο, αντιπυρετικά και τα συναφή, λειτουργήσαμε εξαιρετικά ως ομάδα. Αυτές οι διακοπές ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας και μας έκαναν να νιώσουμε ότι το 'χουμε.

Κάπως έτσι περάσαμε το πρώτο καλοκαιρινό μας ταξιδάκι, αφήνοντάς μας μόνο γλυκές αναμνήσεις!

Στην επόμενη ανάρτησή μου, θα μιλήσω για μία τελείως διαφορετική εμπειρία. Γι' αυτή του δεύτερου καλοκαιριού με τα παιδιά. 

Ως τότε, stay tuned, που λέμε και στο χωριό μου...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Instagram Follow on Instagram