ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΔΥΟ

 
 
Μία από τις αγαπημένες μου απολαύσεις είναι τα ταξίδια. Πόσες εικόνες, πόσες εμπειρίες, πόσα αρώματα... Πριν από μερικά χρόνια με την πρώτη ευκαιρία ετοιμάζαμε βαλίτσες και ήμαστε έτοιμοι να περιπλανηθούμε σ' έναν νέο προορισμό κάθε φορά.

Απ' όταν γίναμε τετραμελής οικογένεια, οι εκδρομές και τα ταξίδια περιορίστηκαν και άλλαξαν σαφώς χαρακτήρα. Με τα παιδιά μικρά ούτε που περνούσε από το μυαλό να οργανώσουμε μια απόδραση, όπως παλιά. Μία πρόταση όμως από τους, πάντα πρόθυμους, παππούδες να κρατήσουν τα παιδιά, για να πάμε κάπου μόνοι μας, άναψε ξανά τη σπίθα.

Αμέσως πλημμύρισε το μυαλό μας με πιθανούς προορισμούς. Από τον πιο ταπεινό ως και τον πιο μεγαλοπρεπή. Η λογική όμως επικράτησε και μπήκαν τα κριτήρια.

Πρώτο ταξίδι μακριά από τα παιδιά. Δεν μπορούμε κι ούτε θέλουμε να λείψουμε πολλές μέρες. Συνεπώς ψάχνουμε κάτι κοντινό και χωρίς πολλά μουσεία κι αξιοθέατα, ώστε να προλάβουμε να δούμε όσα περισσότερα μπορούμε, αλλά και να μας μείνει χρόνος για χαλαρή περιπλάνηση και ξεκούραση. Ο προορισμός επιλέγεται (κατόπιν ψηφοφορίας) κι αρχίζει ο προγραμματισμός.

Μετά από αρκετό καιρό εμπλουτίστηκε η θεματολογία των συζητήσεών μας. Οργανώνουμε πλάνο, χαζεύουμε εικόνες και κάνουμε σχέδια.

Παρόλο που αφήνουμε τα παιδιά στους παππούδες, οι οποίοι γνωρίζουν ακριβώς το πρόγραμμά τους, νιώθουμε την ανάγκη να τους δίνουμε οδηγίες και συμβουλές μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Απ' όταν φύγαμε όμως, αλλάξαμε για λίγο ταυτότητα. Από γονείς γίναμε και πάλι ζευγάρι. Μόνο οι δυο μας για τρεις μέρες σε μια νέα πόλη. Όλα κινούνταν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Θυμηθήκαμε παλιότερες συνήθειες. Η σκέψη βέβαια πάντα γυρνούσε στα μικρά μας.

Οι μέρες πέρασαν με πολλές βόλτες, φαγητό και ξεκούραση. Έφτασε η ώρα της επιστροφής. Πρώτη φορά αντί για στεναχώρια αισθανόμαστε χαρά! Μεγάλη χαρά που θα αγκαλιάζαμε τα παιδάκια μας!

Ο απολογισμός αυτής της πρώτης απόδρασης; Εμείς απολαύσαμε αυτό το απρόσμενο ταξίδι, ενώ τα παιδιά απολάμβαναν τη φροντίδα και τα παιχνίδια όσων τα πρόσεχαν. Η επανένωση μας βρήκε όλους ευχαριστημένους και ανανεωμένους.

Μέχρι πρότινος η σκέψη να φύγω μακριά από τα παιδιά όσο ακόμη είναι μικρά με γέμιζε τύψεις και αγωνία. Εν τέλει κατάλαβα ότι δύσκολα θα θεωρούσα ότι ήρθε η ιδανική περίσταση για κάτι τέτοιο.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, πρέπει μόνοι μας να φτιάχνουμε τις ευκαιρίες. Ευκαιρίες για κάτι διαφορετικό, κάτι πέρα από την καθημερινότητα. Γιατί στο τέλος οι ευτυχισμένοι και πλήρεις γονείς είναι αυτοί που μεγαλώνουν ευτυχισμένα παιδιά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Instagram Follow on Instagram