Mommy ... cool?

 
 
Στην καθημερινότητά μας οι περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούμε κ αγχωνόμαστε για διάφορα θέματα, μικρότερης ή μεγαλύτερης σημασίας. Για κάποια απ' αυτά βρίσκουμε εύκολα λύσεις, ενώ γι' άλλα όχι.

Με τον ερχομό ενός παιδιού η σκέψη κι όλη η φροντίδα επικεντρώνονται σ' αυτό το απροστάτευτο πλασματάκι. Τι γίνεται όμως όταν δύο μωρά χρειάζονται ταυτόχρονα φροντίδα; Μπορείς πάντα να ανταπεξέλθεις;

Σίγουρα οι διαθέσιμες δυνάμεις θα διασπαστούν προκειμένου να ικανοποιηθούν οι βασικές ανάγκες, όπως το τάισμα, το μπάνιο, αλλά και οι αγκαλιές, το παιχνίδι, το νανούρισμα ...

Ώρες ώρες νιώθεις άσχημα που δεν μπορείς να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στο καθένα ξεχωριστά. Πολλές φορές οι καταστάσεις σε οδηγούν στο τι πρέπει να κάνεις . Δεν υπάρχει απαραίτητα σωστό και λάθος.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες της κοινής ζωής με τα παιδιά συνειδητοποιείς ότι έρχεσαι αντιμέτωπος με διλήμματα σχετικά με το πώς θα διαχειριστείς διάφορες καταστάσεις. Τα μωρά μόνα τους στο δωμάτιο αφού μετά το πορτ μπεμπέ δε χωράνε και δύο κούνιες στο υπνοδωμάτιο των γονιών. Ο θηλασμός είναι μόνο για τάισμα κι όχι για παρηγοριά. Όταν κλαίνε και τα δύο στο καρότσι απλά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Δεν υπάρχουν χέρια. Τα καθισματάκια στο αυτοκίνητο αντεστραμμένα και προσπαθείς να ελέγξεις την κατάσταση μέσα από τα καθρεφτάκια. Αρρωσταίνει το ένα, αλλά δεν μπορείς να δώσεις όλη σου την προσοχή. Τα μωρά από αρκετά νωρίς αρχίζουν να διεκδικούν τα ίδια πράγματα και να τσακώνονται. Στεναχωριέσαι. Ποιό να υποστηρίξεις και ποιο να μαλώσεις; Και τόσα άλλα που προκύπτουν. Όλα με κοινό χαρακτηριστικό την αδυναμία να ικανοποιήσεις ταυτόχρονα δύο παιδιά.

Κατά κύριο λόγο και μέσα από την παρατήρηση κατάλαβα ότι οι περισσότερες από αυτές τις κρίσεις υποχωρούν λίγο αργότερα, εφόσον δε δώσεις περισσότερη προσοχή απ' όση θα ταίριαζε.

Είμαι τόσο άνετη; Καθόλου. Τα δεδομένα ήταν τέτοια που με έκαναν να χαλαρώσω και να αντιμετωπίσω τις καταστάσεις με τον τρόπο που μου φαινόταν πιο σωστός.

Το ότι πλέον τα παιδιά είναι σχετικά ανεξάρτητα κι όσο το δυνατόν κοινωνικά και ήρεμα, δεν μπορώ να υπερηφανευτώ ότι είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά δικών μας πρωτοβουλιών. Κριτήριο όμως πάντα στις αποφάσεις μας ήταν να συμπεριφερόμαστε  κάθε φορά με τέτοιον τρόπο ώστε να μη δημιουργούμε μόνοι μας εμπόδια στο ήδη απαιτητικό μεγάλωμα των διδύμων.

Μπορεί λοιπόν μια twin mama να είναι mommy  .... cool;

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Instagram Follow on Instagram