ΒΑΛΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


 
Η καθημερινότητα των περισσότερων νέων γονιών, αλλά και των παιδιών τους είναι γεμάτη δραστηριότητες και υποχρεώσεις. Τα ωράρια είναι ακατάστατα και η κάθε μέρα διαφορετική από την άλλη. Συχνά αυτό προκαλεί εντάσεις κι άγχος και στις δύο πλευρές.

Ειδικότερα τα παιδιά μικρότερων ηλικιών πολλές φορές παρουσιάζουν εκρήξεις θυμού, έχουν δυσκολίες στον ύπνο ή περιφρονούν το φαγητό τους. Η ιδανικότερη λύση είναι η διαμόρφωση και τήρηση ενός καθημερινού προγράμματος.

Παρατηρώντας τα παιδιά μες στη μέρα εύκολα μπορείς να διακρίνεις πότε είναι κουρασμένα κι έχουν ανάγκη από ύπνο. Ξεκινώντας από αυτό, ορίζεις τις ώρες ξεκούρασης κι έπειτα τα γεύματα, το μπάνιο και τις λοιπές δραστηριότητες.

Η κατάσταση στο σπίτι θα διευκολυνθεί αρκετά αν τηρείται με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέπεια το πρόγραμμα που διαμορφώνει η κάθε οικογένεια σύμφωνα με τις ανάγκες της.

Έτσι τα παιδιά, συνειδητοποιώντας ότι το καθημερινό τους πρόγραμμα έχει κάποια συγκρότηση, θα είναι πιο ήρεμα και θα 'χουν λιγότερες παράλογες απαιτήσεις. Από την άλλη πλευρά, οι γονείς θα μπορούν να οργανώνουν καλυτέρα τις προσωπικές αλλά και τις οικογενειακές υποχρεώσεις.

Βέβαια πάντα θα υπάρξουν εκείνες οι μέρες που για οποιονδήποτε λόγο δε θα ακολουθηθεί το πρόγραμμα, αλλά αυτή η εξαίρεση δεν μπορεί από μόνη της να διαταράξει την ήρεμη καθημερινότητα που έχει δημιουργηθεί. Ίσα ίσα που είναι απαραίτητη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Instagram Follow on Instagram