ΠΕΣ "ΝΑΙ" ΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ




 


Από τις αρχές της εγκυμοσύνης μέχρι και τις πρώτες ημέρες της κοινής ζωής μας με τα παιδιά, σκεφτόμουν (και στην πραγματικότητα το είχα αποφασίσει) να μεγαλώσω τα μωρά μου με τη μικρότερη δυνατή βοήθεια. Σκεπτόμενη εγωιστικά πίστευα ότι κανείς δε θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα από εμένα. Ακόμη και μόνο στην ιδέα να αποκτήσω καινούργιους "συγκάτοικους", αναστατωνόμουν. Γρήγορα όμως κατάλαβα ότι το μεγάλωμα των διδύμων είναι απαιτητική δουλειά, που γίνεται ευκολότερη όταν είναι ομαδική!

Πολυτιμότεροι βοηθοί ως τώρα έχουν αποδειχθεί οι παππούδες, που με όση αγάπη και δυνάμεις διαθέτουν, συμμετέχουν ενεργά τις πολύ δύσκολες μέρες, αλλά κι αυτές που απλά θέλεις λίγο να ξεκουραστείς και να κανεις κάτι διαφορετικό.

Αλλά είναι και οι υπόλοιποι της οικογένειας και οι φίλοι που έρχονται πάντα στο σπίτι με φρέσκια διάθεση και γεμίζουν τα μικρά μου χαρά και τα κάνουν να φωνάζουν από ενθουσιασμό κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού!

Και πόσοι ακόμη όμως, τους οποίους μπορεί να μη γνωρίζουμε, όπως περαστικοί ή υπάλληλοι καταστημάτων, δεν έχουν προσφερθεί να σηκώσουν στους ώμους τους το διπλό καρότσι προκειμένου να περάσουμε κάποιο εμπόδιο ή έχουν μαζέψει μαζί μας τα πράγματα από την παραλία ή είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν τη διάταξη του μαγαζιού, για να μπορέσουμε να βολευτούμε, ή το πολύ απλό μας έχουν πει κάτι ευγενικό και ενθαρρυντικό;

Από τη στιγμή λοιπόν που άρχισα να είμαι ανοιχτή στη βοήθεια που μπορεί να προσφερθεί από όποιον το κάνει με αγάπη, η κατάσταση έγινε πολύ πιο εύκολη και ποιοτική για όλη την οικογένεια.

Δε χρειάζεται να δοκιμάζεις τις αντοχές σου! Δεν υπάρχει τίποτα να αποδείξεις στον εαυτό σου ή στους άλλους, όταν ξέρεις ο ίδιος πως δίνεις κάθε φορά τον καλύτερό σου εαυτό.

Ένας γονιός εξαντλημένος δεν μπορεί να προσφέρει αυτό που θα ήθελε από ένα σημείο κι έπειτα. Γι' αυτό πείτε "ναι" στη βοήθεια!

Οι περισσότεροι παραπονιόμαστε ότι οι εποχές έχουν αλλάξει κι ότι ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του. Κατάλαβα όμως ότι δεν είναι έτσι ακριβώς. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που νοιάζονται για τον διπλανό τους και είναι πρόθυμοι να δώσουν ένα χέρι βοηθείας ή ένα χαμόγελο κι έτσι απλά να του φτιάξουν τη μέρα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Instagram Follow on Instagram