ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ;



Η εορταστική περίοδος έχει ξεκινήσει για τα καλά και τόσο εμείς, όσο και το σπίτι μας έχουμε φορέσει τα γιορτινά μας! 

Τέτοιες μέρες κάθε χρόνο, με εξαίρεση την τελευταία διετία, υποδεχόμαστε τους φίλους μας και περνούσαμε όμορφα! Τα κορίτσια της παρέας πάντα περιποιημένα, συνδύαζαν το φόρεμά τους με τα ανάλογα παπούτσια. Και τα αγόρια αντίστοιχα φρόντιζαν να είναι ταιριαστά ντυμένα από την κορυφή ως τα νύχια.

Τι γίνεται όμως όταν, μετά τον ερχομό των παιδιών, παίρνεις την απόφαση ότι στο σπίτι δε θα μπαίνει κάνεις πλέον με παπούτσια; Πώς κόβεις στον καλεσμένο τον αέρα και τον φρενάρεις στην πόρτα; Μπορείς να το πεις στον καθένα και σε κάθε περίσταση;

Για παράδειγμα, δεν μπορώ να φανταστώ ρεβεγιόν με ξυπόλητους καλεσμένους. Ούτε όμως να πω σε κάποιον τεχνικό ή σε έναν ηλικιωμένο καλεσμένο να βγάλει τα παπούτσια του.

Αν όμως γίνονται εξαιρέσεις, τότε δεν υπάρχει νόημα. Τα βακτήρια και η βρωμιά που μεταφέρονται από τα παπούτσια μας, δεν ξεχωρίζουν ημέρες και πρόσωπα.

Στις ασιατικές χώρες, όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές, εφαρμόζεται από την πλειοψηφία των κατοίκων ένας απαράβατος κανόνας, σύμφωνα με τον οποίο τα παπούτσια μένουν πάντα εκτός σπιτιού.

Εκεί λοιπόν τα πράγματα είναι απλά! Στη χώρα μας όμως το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ευαίσθητο, μιας που η φιλόξενη διάθεση, που μας διακρίνει, δε μας "επιτρέπει" να φέρουμε σε αμηχανία τους καλεσμένους μας.

Η αλήθεια είναι ότι όταν μου ζητήθηκε και εμένα κάτι τέτοιο πριν από μερικά χρόνια, με ξάφνιασε, αλλά στην πορεία μου φάνηκε απόλυτα λογικό. Βλέποντας πως κινείται το μωρό της οικογένειας στον χώρο, θα ήταν αδιανόητο να μολύνω το "πεδίο δράσης" του.

Αυτό όμως που πολλοί γονείς με μικρά παιδάκια ζητάνε ως χάρη, θα έπρεπε να είναι κανόνας σε κάθε σπίτι. Είναι θέμα υγιεινής και καθαριότητας. Το ξέρω ότι σε ορισμένες περιστάσεις πραγματικά δεν ταιριάζει να βγουν τα παπούτσια. 

Τι γίνεται τότε; 

Μια καλή επιλογή είναι να αγοράσεις κάποια παντοφλάκια για τους φίλους ή να δώσεις προστατευτικά παπουτσιών (αυτά που φοράνε στα χειρουργεία) σε κάποιον τεχνικό. 

Όσο για τις λαμπερές γιορτές, νομίζω ότι οι κοντινοί σου άνθρωποι, δε θα πρέπει να κολλάνε σ' αυτά.

Άλλωστε θέλεις, όταν μπαίνει κάποιος σπίτι σου, βγάζοντας τα παπούτσια του, να αφήνει μακριά όλα όσα προηγήθηκαν και να χαλαρώνει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Instagram Follow on Instagram