Η ΠΑΡΕΑ ... ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ





Εκεί γύρω στα 18, κι ενώ ανοίγεται μια καινούρια ζωή μπροστά σου, γνωρίζεις νέους φίλους. Συμφοιτητές κυρίως με τους οποίους συναντιέσαι καθημερινά στα αμφιθέατρα, κάνεις πλάκα, κανονίζεις εκδρομές, διασκεδάζεις πολύ...

Οι περισσότεροι από εμάς κάναμε αυτό το νέο ξεκίνημα ως "ελεύθεροι κι ωραίοι", άλλοι από εμάς γίναμε ζευγάρια και παραμένουμε μαζί εδώ και τόσα χρόνια, ενώ κάποιοι άλλοι πέρασαν από διάφορες σχέσεις , μέχρι που βρήκαν τον άνθρωπό τους.

Πάνω από μια δεκαετία, έχουμε ζήσει πολλές και διαφορετικές καταστάσεις. Αποφοίτηση, στρατό τα αγόρια, αγορά και διακόσμηση σπιτιού, γάμος. Κάθε μια από αυτές τις φάσεις είχε την ομορφιά της. 

Μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα. Σήμερα που και το τελευταίο ζευγάρι της παρέας έγιναν γονείς. Το σκέφτομαι και συγκινούμαι. Γνωριζόμαστε από παιδιά και τώρα πλέον όλοι μας κρατάμε άλλα παιδιά στην αγκαλιά μας. 

Πάντα θα είμαστε οι ίδιοι, αλλά ποτέ πια με τον ίδιο τρόπο. Τώρα προτεραιότητα όλων θα 'ναι αυτά τα μικρά πλασματάκια. Τώρα πια οι συζητήσεις έχουν έναν κοινό άξονα. Τώρα οι συναντήσεις μας έχουν αραιώσει αρκετά.

Είναι απίστευτο που μαθαίνουμε τα μικρά μας να αποκαλούν τους φίλους μας ως κύριο ή κυρία. Είναι απίστευτο που είμαστε οι νονοί των παιδιών τους.

Όπως και τότε, δεκαέξι χρόνια μετά, μια καινούρια ζωή ανοίγεται μπροστά μας. Όπως και τότε, βαδίζουμε σε άγνωστα μονοπάτια, αλλά είμαστε μαζί για να ανταλλάζουμε απόψεις, να λύνουμε απορίες και να περνάμε καλά.

Να μας ζήσει το νέο μέλος! Ένας καινούριος φίλος ήρθε να μεγαλώσει την παρέα!






Σχόλια

  1. Αυτό ακριβώς που περιγραφεις ένιωσα πολύ έντονα στο γάμο σας. Γι'αυτό και δε μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Συνειδητοποιούσα την εξέλιξη στη ζωή... Όταν η εξέλιξη αυτή καλπάζει, με την έλευση των παιδιών το σοκ είναι μεγάλο! Ωραίο όμως! Να τα χαιρόμαστε τα μικρά μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνήθως ζεις τέτοια συναισθήματα όταν κάτι γίνεται πρώτη φορά στην παρέα ή οταν ολοκληρώνεται ένας κύκλος. Τότε συνειδητοποιείς πράγματα που δε σκέφτεσαι καθημερινά.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Instagram Follow on Instagram