Καφες η φαγητο με νηπιο; Tips επιβιωσης!


Θυμάμαι ακόμη εκείνες τις μέρες που ως ανέμελο ζευγαράκι ήμαστε όλη μέρα έξω και μας άρεσε τόσο πολύ να ανακαλύπτουμε νέα μέρη για φαγητό, καφέ ή ποτό!

Με τον ερχομό των διδύμων και τα πρώτα ξενύχτια αυτή η αγαπημένη συνήθεια μπήκε για λίγο στον πάγο! Δεν υπήρχε ούτε χρόνος, ούτε και δυνάμεις!

Μόλις όμως βρήκαμε τη σειρά μας, αρχίσαμε να παίρνουμε τους δρόμους τσουλώντας το διπλό μας καρότσι και κάνοντας στάση σε όποιο μαγαζί μας έκανε κλικ!

Τα μικράκια ήταν εξαιρετική παρέα και καμιά φορά, αν τύχαινε να κοιμηθούν, καθόμασταν χαλαρά συζητώντας και απολαμβάνοντας τον καφέ μας!

Αναρωτιόμουν γιατί άλλοι γονείς δεν παίρνουν μαζί τα παιδιά τους. Αν μάθουν από μικρά, σίγουρα μεγαλώνοντας θα γίνονται όλο και πιο όμορφη συντροφιά στις εξόδους!

Δε βρέθηκε κανένας να μου εξηγήσει, αλλά δε χρειάστηκε κιόλας! Κάπου εκεί κοντά στον ενάμιση χρόνο (και πολύ που άργησαν για να 'μαστε ειλικρινείς) ένα τέταρτο κυνηγητό εντός της καφετέριας και στα πέριξ, αντιστοιχούσε σε μια ρουφηξιά καφε!

Δε θέλει και τόσο μυαλό! Το κατάλαβα! Τα μικρά μου δεν είχαν πρόθεση για κανέναν λόγο να καθίσουν στο τραπέζι! Ό,τι κι αν τους έφερνες μπροστά τους, όσο κι αν τα διασκέδαζαν οι φίλοι μας, όλα ξεθύμαιναν μέσα σε λίγα μόνο λεπτά!

Οι οικογενειακές έξοδοι από εκείνο το σημείο και μετά έχουν ως επίκεντρο τα ενδιαφέροντα των παιδιών! Και η αλήθεια είναι ότι κι εμείς οι ίδιοι το απολαμβάνουμε! Ο χρόνος περνάει τόσο ευχάριστα και αβίαστα που συνειδητοποιείς ότι πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς απεγνωσμένα να ταιριάξεις τις συνήθειες και τα θέλω ενός νηπίου στον τρόπο ζωής ενός ενήλικα!

Είναι καλοκαιράκι όμως! Η μέρα είναι μεγάλη! Πολλές ώρες εκτός σπιτιού, διακοπές, συναντήσεις με φίλους! Κάπου μέσα σ' όλα αυτά θα χρειαστεί να βρεθείς σε μια ταβέρνα ή σε κάποια καφετέρια!

Ε εντάξει! Ας μην είμαστε υπερβολικοί! Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου! Αρκεί βέβαια να έχεις κατά νου αυτά τα απλά tips που γεννήθηκαν από την εμπειρία μιας διδυμομαμάς που αγαπά τις εξόδους!

- Ποτέ με κουρασμένο παιδί σε έξοδο! Η κούραση φέρνει υπερένταση κι ένα νήπιο με υπερένταση δεν ικανοποιείται σχεδόν με τίποτα!

- Απόφυγε εκλεπτυσμένα εστιατόρια ή ρομαντικά μπαράκια! Σίγουρα η διπλανή παρέα δε φανταζόταν ένα ή περισσότερα νήπια να τρέχουν, να μιλάνε δυνατά ή να έχουν ξαφνικά ξεσπάσματα, όταν κανόνιζαν την έξοδό τους. (Αν καταφέρεις να βρεις ωραίο μέρος με πρόβλεψη και για παιδιά, επικοινώνησε μαζί μου άμεσα)

- Πάντα με καθισματάκι και κατά προτίμηση το δικό σου φορητό κάθισμα, για να επιλέγεις χωρίς άγχος όποιο μαγαζί θέλεις. Στο κάθισμα έχεις καλές πιθανότητες να κάτσει το παιδί στη θέση του για αρκετή ώρα. Τουλάχιστον μέχρι να φάει. Το πείραμα της κανονικής καρέκλας δεν έχει πετύχει ποτέ ως τώρα σε μας.

- Φάε γρήγορα και μετά συζήτα ή οτιδήποτε άλλο. Μην ξεχνάς ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί να σηκωθείς και δε θα ήθελες να συμβεί αυτό πριν γευτείς καλά καλά το πιάτο σου.

- Διάλεξε μέρος με kids friendly menu. Είναι σημαντικό να ικανοποιηθούν οι γευστικές προτιμήσεις των μικρών απαιτητικών πελατών!

- Πάρε μαζί σου μικρά (αθόρυβα) παιχνιδάκια, μαρκαδόρους κτλ. Αν δεν πιάσει, μην ντραπείς να ζητήσεις ένα πλαστικό σερβίτσιο ή ένα χάρτινο ποτηράκι καφέ! Τα παιδιά λατρεύουν τη μίμηση.

- Μην ξεχάσεις σαλιάρες κι εναλλακτικά ρούχα μιας που πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να χυθεί νερό/ποτό ή να λερωθεί με το φαγητό του.

Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό

- Ζήτα να πληρώσεις μόλις σου φέρουν το φαγητό ή τον καφέ. Δε χρειάζεται να σου θυμίσω πόσες φορές ψάχνεις απεγνωσμένα τον σερβιτόρο και περιμένεις ώρα τον λογαριασμό. Με τα παιδιά ο χρόνος μετράει αλλιώς

Κλείνοντας να θυμάσαι ότι τα παιδιά σε μικρές ηλικίες δυσκολεύονται πολύ να μείνουν στην ίδια θέση για περισσότερο απο 20 λεπτά κι ότι μπορεί να συμβεί οποιοδήποτε απρόοπτο ανά πάσα στιγμή και να χρειαστεί να λήξεις νωρίτερα τη βόλτα σου!

Όπως και να 'χει, ακόμη και να μην πάει καλά η έξοδός σας, να ξέρεις ότι δε φταις ούτε εσύ ούτε το μικράκι σου! Είναι απολύτως φυσιολογικό και υγιές τα νήπια να θέλουν να τρέξουν, να παίξουν, να φωνάξουν ...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Instagram Follow on Instagram